lauantai 20. syyskuuta 2014

Epiksissä ja rally-tokoa

Käytiin eilen Sutin kanssa Taitavilla Tassuilla epävirallisissa agilitykisoissa. Osallistuin vain hyppy-putki-luokkaan ja se oli ihan fiksu päätös. Jos olisin osallistunut vielä kisaavienkin radalle, olisin ollut kotona vasta yöllä.

Vein Sutin halliin vasta vähän ennen meidän suoritusvuoroa (oltiin ensimmäisinä suoritusvuorossa). Hallissa oli tosi paljon väkeä ja koiria. Suti kulki keinonurmella nenä maassa. Se jäljesti koko matkan lähtöön. Sen jäädessä istumaan lähtöön, se vielä nenä pitkällä yritti haistella niin isolta alalta ympäriltään kuin vain pystyi. Huoh :/ Pelkäsin, ettei se lähde suorittamaan kunnolla tuon haisteluinnostuksen takia, mutta mitä vielä! Se lähti radalle ja teki töitä reippaasti ja innokkaasti!

Rata oli yksinkertainen, mutta toisaalta piti siinä vähän osata ohjatakin. Meidän aikaa varmasti hidasti se, että olin yhdessä kohdassa tosi epävarma, onnistuuko ohjaus, meneekö se sinne putkeen tästä kulmasta jne. Mutta meni se. Jos olisin uskaltanut luottaa siihen, että menee, olisin edennyt pitemmälle radalla eteenpäin. Mutta teimme puhtaan radan kohtalaisen sujuvalla suorituksella. Olimme toisia! :) Vähäksi aikaa riittää taas puruluita ja makupaloja.

Torstaina käytiin Pieksämäellä rally-toko-treeneissä. Tehtiin taas ALO:n rataa. Testasin sellaista, etten palkannut radalla. Kyltit kyllä sujuvat ihan hyvin, mutta Suti haluaisi haistella ihan liikaa. Kontakti on paikoitellen huonoa, mutta toisaalta rally-tokossa ei tarvitse tokomaista seuraamista ollakaan. Haistelu taitaa olla ongelma silloin, kun en ole ehtinyt käyttää sitä pitkällä lenkillä ennen treenejä. Treeniaika on jo viideltä, joten olen paikalla usein vasta juuri viideltä. Haisteluun antoi kouluttaja ohjeeksi hankkia purkin, jossa on koiralle mieluista hajua. Kun koira ei haistele ja tekee sitä mitä pitää eli pitää kontaktia, annetaan sen haistaa purkkia. Ihan mielenkiintoinen vinkki. Pitää kyllä testata.

Lisäharjoituksina oli takapään käyttöä niin, että koiran etupää on kanisterin päällä ja koiran pitää seurata perusasennossa mukana kun ohjaaja kiertää kanisteria. Suti muisti tämän harjoituksen hyvin ja oli siitä ihan innoissaan :) Lisäksi harjoiteltiin MES-luokan käännöksiä. Pitää ottaa ne harjoitteluohjelmaan jossain vaiheessa. Oli mukavaa vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti