torstai 29. toukokuuta 2014

Toko Pieksämäki 29.5.2014

Käytiin Sutin kanssa tänään toko-kokeessa Pieksämäellä. Alokasluokan arvioitu alkamisaika oli 14.30, joten oli aamupäivä hyvin aikaa valmistautua henkisesti. Yleensä tämä ei sovi minulle yhtään, että pitää "kytätä" jatkuvasti kelloa. Tehtiin aamulla Sutin kanssa vähän tokoa ja vähän enemmän agilitya. Agilityssa mm. kolmen esteen rata: hyppy, rengas, kepit ja toisin päin.

Lähdin yhdeltä ajelemaan ja olin paikalla hyvissä ajoin. Edellinen luokka (EVL) oli jo päättynyt ja Alokasluokan paikallaolleet osallistujat olivat aloittamassa omaa suoritustaan. Onneksi lopuille ilmoittautuneille (minäkin ilmoittauduin 45min ennen luokan arvioitua alkamisaikaa) annettiin aikaa ulkoiluttaa koira ja valmistautua muutenkin. Ulkoilutin Sutin ja pistin sen autoon, sillä tuli vettä jo aika paljon. Otin sen autosta vähän ennen meidän ryhmän paikkamakuuta. Huomasin, että aika moni koira kulki hallissa nenä maassa, joten se ei hirveän paljon rohkaissut minua. Kun menimme paikkamakuu-paikalle pääsin kieltämään Sutia haistelusta ja kehumaan hyvin menemisestä.

Luoksepäästävyys oli erinomainen. Suti ei liikahtanutkaan ja antoi katsoa hampaat ja taputella. Paikkamakuussa Suti meni ensimmäisellä kerralla maahan, mutta jouduimme odottamaan muita tai liikkurin käskyä, joten se ehti nousta istumaan. Annoin uuden maahan-käskyn ja odota-käskyn peräkkäin. Suti pysyi hyvin, mutta haisteli jossain vaiheessa maata ympärillään. Nousi perusasentoon ensimmäisellä käskyllä.

Sitten Suti taas autoon ja otin sen pois vasta, kun edellistä edellinen koira oli vuorossa. Otettiin kontaktia, seuraamista ja jääviä sekä temppuja. Ihan hyvässä kontaktissa mentiin halliin ja kehään. Satoi jo ihan kaatamalla, joten liikkurin käskyjä oli vaikea kuulla ja jännitin kuuleeko Suti käskyjäni ollenkaan.

Unohdin sitten ne kädet seuraamisessa! Onneksi Suti meni ihan hyvää seuraamista, vaikka eihän se niin hyvää ollut vieläkään kuin treeneissä, mutta parempaa silti kuin ikinä missään muussa kokeessa! Olin silti yllättynyt saamistamme arvosanoista.

Liikkeestä maahanmenossa annoin vähän liian vihaisella ja voimakkaalla äänellä käskyn, joten Suti jäi seisomaan.

Luoksetulossa emmin ennen käskyn antamista, kun en ollut varma, oliko liikkuri antanut luvan. Suti ei varmaan kuullut kutsua tai se kuulosti oudolta (jouduin huutamaan), joten se lähti kohti tosi hitaasti ja empien, mutta tuli kuitenkin.

Liikkeestä seisominen ihan nappiin!

Hypyssä meni kaikki muuten hyvin, mutta tuomari ei tykännyt, kun Suti meni esteen vierelle sivuun (vaikkei tullutkaan esteen toiselle puolelle).

Tuomari oli toisaalta tiukka, toisaalta lepsu, mutta en valita :) Liikkuri oli ripeä, mistä tykkään. Alokasluokka oli ohi jo alle 1,5 tunnissa.

Toko Pieksämäki, Alokasluokka, tuomari Erkki Shemeikka

Luoksepäästävyys 10 - 10
Paikalla makaaminen 9 - 27
Seuraaminen kytkettynä 9 - 18
Seuraaminen taluttimetta 9 - 36
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 - 0
Luoksetulo 8 - 24
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 - 20
Estehyppy 8 - 16
Kokonaisvaikutus 9 - 9
yht. 160p, I palkinto

Tarkalle meni, mutta se riittää! En muuta alokasluokasta halunnutkaan kuin yhden ykkösen. Jos liikkeestä maahanmenosta olisimme saaneet edes vähän pisteitä, olisivat numerot olleet ihan toisenlaiset. Sitten vain kohti uusia haasteita! :)


Osallistujaluettelossa oli koiran nimeksi laitettu BD Rabbe eli Sutin isä. Olin siis Rabben kanssa kokeessa ja hyvinhän se veti :) Onneksi rekisterinro on oikein, joten kaipa tämä tulos kuitenkin menee Sutille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti