tiistai 9. heinäkuuta 2013

NO WAU!

Pakko tulla heti hehkuttamaan! ;) Ei voi muuta sanoa kuin, että kyllä treenaaminen pääsääntöisesti jossain vaiheessa tuottaa tulosta! Sitten kun se tapahtuu, se tulee joka kerta yllättäen :)

Otin heinäkuun treenitavoitteeksi saada AVO:n liikkeet niin hyvälle mallille, että jos saisimme nopeasti ykkösen ALO:sta, voisimme pienillä jutuilla siirtyä nopeasti AVO:on vielä tämän syksyn aikana. Niinpä suunnittelin harjoiteltavat asiat niin, että ne eivät vielä "häiritse" ALO:n liikkeiden suorittamista, mutta antaa hyvän pohjan jatkoon.

Nouto on ollut ongelmana, koska Suti kyllä hakee ihan hyvin, mutta pudottaa kapulan juuri ennen perusasentoon istumista. Olin ongelman kanssa aika neuvoton yhdessä vaiheessa. Tuija vinkkasi, että voisin kokeilla putken läpi juoksemista, kohteen kiertoa tai hyppyä kapula suussa. Olen nyt halunnut vahvistaa kapula suussa -kulkemisella liikkumista ja leikinomaisuutta unohtaen virallisen liikkeen. Vielä voisi olla mahdollista vaihtaa vaikka kapulan luovutuspaikka eteen. Tässä vaiheessa kuitenkin vielä vain liikutaan kapula suussa ja pidetään hauskaa. Otan myöhemmin mukaan harjoitteluun istumisen kapula suussa ja sen jälkeen luovuttamisen. Viime viikolla juoksutin kapula suussa putken läpi ja tällä viikolla (se sattui jotenkin vähän vahingossa) Suti aloitti hyppynoudon harjoittelun ja tykkää siitä ihan hirveästi! Se siis odottaa upeasti perusasennossa lupaa lähteä noutamaan, hyppää toko-hypyn yli, tarttuu kapulaan ja hyppää se suussa takaisin! En ole vielä ottanut perusasentoon tulemista vaan palkannut, kun on hypännyt takaisin. Tämä tuntuu jotenkin niiin hienolta! :) Hyppynouto tulee voittaja-luokassa, joten onpahan siinäkin jo alkeet hallussa!

Lisäksi treenaamme tietysti ALO:n hyppyä, jossa pitää pysähtyä seisomaan heti hypyn jälkeen. Tykkää kauheesti ja pysähtyy nopeasti odottamaan lentävää namia tai lelua. Vielä en ole sotkenut harjoitteluun AVO:n hyppyä, jossa pitää istua hypyn taakse ja hypätä takaisin rinnalle perusasentoon. Se tuskin vaatii montakaan toistoa onnistuakseen tommoselta hyppyhiireltä ;)

Luoksetulon pysäytystä harjoittelemme kierron kautta. Suti kiertää tolpan tai puun ja huudan seiso-käskyn ja heitän palkan. Tykkää siitäkin tosi paljon!

Liikkeestä maahanmenoa ja seisomista otan jo AVO:n sääntöjen mukaan, koska ALO:ssa liike on sen jälkeen vain helpompi koiralle. Tänään onnistui ensimmäistä kertaa se, että kiersin Sutin ja se seisoi koko ajan paikallaan. Tähän asti se on alkanut kääntyä minua kohti, kun tulen toiselta puolelta sivulle. Eli tässä vähän valmistelen ylempien luokkien jääviä, jossa koira pitää kiertää.

Kaukoja harjoittelemme nyt tehokuurina myös ruokakupilla, jotta saan maasta istumaan nousemisen tarpeeksi hyväksi pitkästäkin matkasta. Tänään otin pihassa liikkeen kokeenomaisesti viidestä metristä ilman välipalkkoja ja sehän toimi!!

Lopuksi ollaan otettu vielä pari luoksetuloa, jotta saan hyvän loppuasennon. Pujottelukin alkoi yhtäkkiä sujua paremmin eilen! Eli en voi muuta sanoa kuin, että harjoittelu kannattaa! ;)

Kunpa saisin pidettyä Sutilla ikuisesti tuon kuuliaisuuden, joka sillä tällä hetkellä on. Tarkoitan sellaista kuuliaisuutta, että se oikeasti kuuntelee, mitä sille sanon ja tekee sitten liikkeen sen mukaan. Eikä yritä arvailla ja tehdä sitten, mitä itse haluaa tai arvelee minun sanoneen (kuten eräs toinen nimeltä mainitsematon musta ukon käppänä, joka meillä asuu ;) ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti