sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Näyttely: Laukaa 7.7.2013

Tänään sitten nokka kohti Vihtavuorta. Aamu valkeni paljon lämpimämpänä kuin eilen. Kävin koirien kanssa heittämässä pienen aamulenkin ennen Sutin pesua kuten eilenkin. Jojokin sai olla tällä kertaan koko lenkin vapaana. Pienoinen riski kyllä oli, että tuohon aikaan olisi liikkeellä myös hirviä tai vähintään metsäjäniksiä, mutta haistelua enempään ei tällä kertaa tarvinnut vietin viedä. Eli ei katoamisia ;)

Näyttelypaikalla oli toki jo aika lämmin, mutta onneksi tuuli mukavasti ja aamupäivästä oli vielä varjojakin. Suti oli paljon pirteämpi kuin eilen ja jopa leikki ennen kehään menoa. Nyt minulla oli makupaloina itsekeittämiäni broilerin sydämiä eikä mitään kaupan makupaloja. Johan kelpasi paremmin :)

Tuomarina toimi Jari Laakso. Oli todella puhelias ja mukava tuomari. Antoi erikseen myös suullista palautetta kirjallisen lisäksi. Kehui mm. kovasti Sutin luonnetta ja antoi trimmausneuvoja, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. No, ne taisi jo meillä ollakin tiedossa ;) Lyhyen karvan takia jäimme taas kakkosiksi luokassa, emmekä saaneet SA:ta. Mutta nyt ei moitittu keskenkasvuiseksi!

Esitin jälleen liikkeet ripeästi kävellen tai juosten ja seisotin vapaasti. Toimii mielestäni hyvin. Suti liikkuu hyvin juostessani ja pysyy kuitenkin ravilla, ja osaa seistä ilman hännän pitelemistäkin ryhdikkäästi. En sitten tiedä, miltä seisominen näyttää muista, mutta en haluaisi alkaa sitä asettelemaankaan.

Arvostelu: "Koko 35cm. 16kk. Hyvä rungon pituus. Voimakas tilavuus. Hyvä eturinta. Riittävät, mutta tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä. Riittävän pitkä kaula ja pää. Leveähkö kallo. Hyvät silmät ja suu. Karvapeite ei tänään parhaimmillaan. Tasapainoiset liikkeet. Itsevarma käytös." ERI JUK2. Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

Suullisesta palautteesta en muista varmasti puoliakaan, mutta se jäi mieleen, että Sutin poskilihakset on liian voimakkaat. Se on kyllä totta, koska se syö niin paljon luita. En aio luiden syöttämistä tällä perusteella kuitenkaan lopettaa.

Suti oli jälleen mainio ja käyttäytyi hienosti. Ei taaskaan yhtään haukahdusta koko aikana. Nyt näyttelypaikalla oli paljon mukavampaa, koska oli enemmän tilaa ja pääsi vähän varjoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti