sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Viikonlopun vipinät

Lauantaiaamuna

Ajelimme jälleen Laukaaseen agilityyn. Viime viikko jäi väliin, kun olin niin kipeä. Olo on nyt vähän parempi (saan esim. öisin jo nukuttua), mutta kyllä yskittää silti edelleen.

Teimme ympyrän muotoisen radan, jonka viimeinen piste oli lopulta "lähdössä". Suti meni mielestäni hyvällä innolla, mutta juoksi kuitenkin joidenkin esteiden ohi (syynä epätarkka ohjaus?). Sen ei saanut antaa haitata, vaan piti vain jatkaa loppuun asti.

Harjoittelimme myös pujottelua vinokepeillä. Tämä oli Sutille toinen kerta. Hyvin se kepeille hakeutuu, mutta en ole ihan varma vielä, ymmärtääkö se mitä sen pitäisi tehdä. Kouluttaja sanoi, että Sutille pitää laittaa pian verkot, koska muuten se alkaa hyppiä vinossa olevien keppien yli. Sillä on aika kiire palkalle.

Mentiin myös rengasta, jonka Suti suorittaa jo hienosti, kun palkka on heti renkaan takana.

Äitini tuli käymään Mossen kanssa. Tällä kertaa Suti suhtautui Mosseen jo rauhallisesti. Mosse-raukka on jo melkein kuuro eikä jaksa paljon kähistä. Selkärankakin on alkanut törröttää ihan vähässä ajassa. Mosse on jo 12 vuotta vanha sekarotuinen rotikka, joten aika vanha jo. Se on aivan mahtava koira ja suremme jo etukäteen sitä, ettei koskaan tiedä, milloin siitä aika jättää.

Sunnuntaiaamuna

Menimme taas Hangan lavalle tokoilemaan. Tänään teimme seuraamista pujotellen ja suoraan; liikkeestä maahanmenoa ja seisomista; luoksetuloa; estehyppyä ja paikkamakuuta.

Sutia inhotti märkä maa... Jääviä ei olla sellaisenaan vielä juuri otettu, joten avitin kädellä. Jäi kyllä molemmissa liikkeissä hyvin paikalleen ja pysyi. Luoksetulo oli huippu! Estehyppyyn meinasi taas karata. Suurin ongelma oli kuitenkin se, että se hyppäsi esteen viereen seisomaan... Pysähtyi kyllä hienosti heti. Niinpä harjoittelen ensi viikolla niin, että jätän palkan esteen taakse. Tätä on pakko harjoitella kotonakin! On jäänyt viime aikoina tosi vähälle. Paikkamakuussa meni maahan ja pysyi rauhallisesti (laskin 20:een), menin vierelle ja pyysin perusasentoon. Olin tosi tyytyväinen!

Nyt alkaa vaan todella jännittää ehditäänkö me saada joulukuun puoleen väliin mennessä seuraaminen hyväksi, nouto kuntoon, paikkamakuu varmaksi ja vielä jokin ylimääräinen liike täydelliseksi.

Iltapäivällä kävin koirien kanssa tutustumassa lähimetsiin. Meinasin tulla yhden aukean yli, kun ajattelin, ettei siitä voi olla pitkä matka kotiin. Onneksi katsoin kuitenkin puhelimen navigaattorista ja huomasin, että on siitä kuitenkin vielä sen verran pitkä matka, että on parempi etten lähde seikkailemaan. Meillä on tuossa lähimetsässä kyllä paljon mielenkiintoisia reittivaihtoehtoja. Ainoa "haittapuoli" on, että niissä ei taida juuri muut kulkea, joten maastot ovat osittain aika vaikeakulkuisia. Täytyy alkaa tehdä polkuja, kun näivettyy isoin kesän kasvillisuus. Jojokin kulki melkein koko ajan vapaana. Onneksi otin sen loppumatkasta kiinni. Vähän sen jälkeen Suti lähti pinkomaan metsään. Tuli takaisin onneksi heti, kun huusin. Vähän myöhemmin Papu lähti myös. Sekin onneksi tuli heti käskystä takaisin. Jojo ei varmasti olisi tullut... Oli varmaan jänis tai kissa mennyt.

Viime viikolla

Aloin vaatia Sutilta pitempää kapulan pitoaikaa. Se alkoi kyllä pitääkin sitä kauemmin ja kuljetti vaikka kuinka, mutta se keksi uuden tavan pitää kapulaa: laipasta! En tietenkään voinut palkata sitä siitä! Se kokeili sitä varmaan viisi kertaa ja kun en huomioinut mitenkään, alkoi ottaa oikein ja sain onneksi viitisen kertaa palkattua oikeasta pitämisestä. Kai se siitä alkaa vielä sujua...

Kaukoissa koitin takapalkkaa. Ei ihan vielä alkanut sujua -karkaa palkalle eikä malta tehdä liikettä loppuun kunnolla. Jatketaan kokeilua.

Koska käännökset alkavat jo sujua, otin mukaan harjoitteluun peruuttamisen ja sivuaskeleet. Peruuttamisessa Suti lähtee vinoon vasemmalle. Mutta on kyllä innokas sen tekemään! :) Niinpä olen avittanut kädellä vielä. Sivuaskeleet hoksasi nopeasti! Hyvin siirtää takapäätä taakseni kun otan askeleen vasemmalle (liike alkaa vähän samalla tavalla kuin käännös vasemmalle). Sivuaskeleessa oikealle joudun vielä avittamaan makupalalla, mutta aika hyvin hakeutuu jo oikealle paikalle.

Torstaina harjoiteltiin perusasentoon nousemista makuulta ja perusasentoon istumista seisomisesta. Lisäksi otimme tempuksi jalkojen välissä seuraamisen ja peruuttamisen (tykkää! ja sujuu :) ); oikean jalan yli hyppäämisen ja jalkojen väliin siirtymisen (voi jatkaa seuraamiseen tai peruuttamiseen). sekä vasemman jalan ympäri kiertämisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti