sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Nenäkosketus

Lauantain agilityssa oli aiheena kontaktit. Vaihtoehtoina opettaa kontaktit on nykyään läpijuoksu, 2on2off tai 2on2off nenäkosketuksella.

Koska epäilen, että Suti saattaa alkaa vielä mennä agilitya lujaa, en halua opettaa sille läpijuoksua. Papukin alkoi sillä tekniikalla loikkia A:lta...

Niinpä vaihtoehtona on pelkkä 2on2off tai samainen asento nenäkosketuksella. Kouluttajat meinasivat, että nenäkosketuksella asennon varmistaminen vaikuttaisi varmimmilta tavalta. Niinpä haluan opettaa sen.

2on2off-tekniikka tarkoittaa siis sitä, että koiran etujalat ovat maassa ja takajalat kontaktilla. Nenäkosketuksella tarkoitetaan sitä, että koiran pitäisi vielä joko koskea maata kuonollaan tai ainakin nyökäyttää päätään. Tätä tekniikkaa voi alkaa harjoitella jo kotona pienen laatikon avulla.

Treeneissä oli erilaisia pisteitä, joilla käytiin tekemässä vastaavia harjoituksia. Ensinnäkin oli puomin alas- ja ylösmeno-osat niin, että koira juoksee sitä pitkin maassa olevalle namikipolle. Keinu oli niin, että pöytä oli pönkkänä, ettei keinu päässyt laskeutumaan. Kouluttajalla oli pieni A, jolla sai harjoitella kontakteja nousematta vielä korkealle. Lisäksi oli levy, jonka alla oli pieni putki, jotta koira voi tottua pieneen heilautusliikkeeseen.

Keinua Suti ei pelännyt yhtään. Ensimmäisellä kerralla se käveli normaalisti ylös ja katseli vain ympärilleen. Toisella kerralla se jo juoksi ja vauhti vain kiihtyi mitä useammin teimme! Pienen tauon jälkeen menimme sille uudestaan ja siirsimme pöydän laskeutumisalustaksi eli keinu heilahti puoleen väliin asti. Vaikka kouluttaja kuinka heilutti ja nytkytti keinua, Suti ei ollut millänsäkään.

Kun harjoittelin pikku-A:lla 2on2off-asentoa, Suti alkoi niin innostua hommasta, että alkoi jo nyt loikkia miten sattuu. Niinpä totesin, että tämä pitää harjoitella kunnolla kotona eikä tästä saa yhtään tinkiä missään vaiheessa, muuten tulee ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti