sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Toko Pieksämäki 23.9.

Olen kyllä TODELLA tyytyväinen! Papu oli tosi hyvä, joskin pientä kurittomuuttakin esiintyi...

Kävimme Papun kanssa Pieksämäellä ensimmäistä kertaa kokeissa. Siellä on kylmä, mutta tilava halli, jossa onneksi ei kaikunut niin paljoa, että olisi kiinnittänyt huomiota. Tuomari oli eri kuin alkuperäisten tietojen mukaan enkä ollut tästä vaihdosta erityisen innoissani, vaikka ihan kiva tuomarihan Katja Rautiainen on.

Liikkuri oli suunnitellut tai jättänyt suunnittelematta kunnolla, missä mikin liike tapahtuu ja mielestäni olisi voinut olla jouhevampaakin. En tykkää, jos joudutaan paljon vaihtamaan paikkaa kehässä liikkeiden välissä. Minun mielestäni ihanteellisinta olisi, jos seuraava liike alkaisi kokolailla siitä, mihin edellinen liike päättyy. Rautiainen on myös tuomari, joka tykkää kertoa liikkeiden välissä, mitä olisi voinut tehdä toisin tai mikä meni pieleen. Niinpä aikataulut olivat puolituntia myöhässä, kun lopetettiin, vaikka aloitettiin vartti etuajassa.

Ja me oltiin viimeinen koirakko!! Aika haasteellinen tilanne, kun tiedetään, miten ehdin kyllästyä odotteluun ja Papu ehtii väsähtää eikä pian olekaan enää niin kivaa.

Paikkamakuu pidettiin kolmessa erässä, koska koiria oli niin paljon. Me menimme viimeisenä kehään. En kuullut liikkurin sanovan hihnojen poisotosta mitään (onneksi otan sen pois aina heti, kun pääsemme paikalle) enkä kuullut valmis-kysymystä, vaikka hän seisoi ihan lähelläni. Niinpä tuli täysin yllättäen "maahanmeno"-käskyn antaminen. Papu hämmästyi myös ja meni puolittain, mutta nousi takaisin istumaan eikä mennytkään enää takaisin. Liikkuri antoi muille jo käskyn poistua piiloon, kun minä vasta koitin saada Papua maahan. Tuomari antoi lopulta minulle käskyn mennä... Papu jäi istumaan ja istui siinä hienosti koko ajan... Harmi vain, ettei vielä kyseessä ollut paikalla istumisliike ja se meni sitten nollille.

Menin pari koiraa ennen käymään Papun kanssa liikkeet läpi. Se ei ollut oikein innoissaan, joten jännitin, miten kehässä käy. Virittelin sitä sitten koko matkan ulkoa kehään höpöttämällä ja hössöttämällä. Annoin sen myös tehdä hallin sivulla agilitykepit (vähänkö oli innoissaan!! :) ). Ennen kehään menoa vielä pyöritin sen pari kertaa jalkojen ympäri.

Seuraaminen oli ihan ok, kun vertaa siihen, miten se seurasi hetkeä ennen ulkona... Jätättämistä oli kuitenkin taas ja juoksuosuus on sille tosi vaikea.

Liikkeestä maahanmeno nollille, kun jäi istumaan. Tätä liikettä en ole juurikaan vahvistanut viime aikoina, joten totta kai se alkaa seuraavaksi tuottaa vaikeuksia :(

Luoksetulossa PYSÄHTYI ensimmäisellä!!! Joskin hitaasti, mutta kuitenkin! Meille täydellistä ;)

Liikkeestä seisomisessa oli pysähtynyt vasta kun käännyin! Kuriton kakara! ;) Tämän vahvistaminen jäänyt myös vähemmälle viime aikoina...

Noutoon lähtöä malttoi odottaa (ollaan keskitytty siihen) ja lähti ekalla käskyllä ja nouti reippaasti, joskin kapulan suuhun ottamisen jälkeen kiersi tuomarin ja liikkurin kautta ja ravasi takaisin, kun pitäisi mennä ja tulla samalla askellajilla. Jäi myös istumaan taakseni!(?)

Kaukoissa liikkui ihan pikkusen joka maahanmenossa. Mutta teki joka vaihdon nopeasti ja iloisesti!! Olen tästä niin onnellinen! :) Nyt kun olen saanut intoa lisättyä, pitää keskittyä taas tarkkuuteen...

Estehyppy ihan ok. Este oli aika korkea, mutta meni se siitä yli. Teki mielestäni perussuorituksen. Tosin haisteli estettä istuessaan.

Paikalla makuu 0
Seuraaminen 8,5
Liikkeestä maahanmeno 0
Luoksetulo 8,5
Liikkeestä seisominen 0
Noutaminen 8
Kaukot 7,5
Hyppy 8,5
Kokonaisvaikutus 9
yht. 107 pistettä, III palkinto

Ei taas pisteillä juhlita, mutta voi sitä silti olla tyytyväinen :) Toivotaan, että nyt meidän kurssi kääntyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti