sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Pieni koirankouluttaja Samu

Hankasalmen Kennelkerhon perustottelevaisuukoulutukset siirtyivät tänään sunnuntaiaamuun, mikä oli hyvä, koska emme koulun takia ehtineet enää käydä tiistai-iltaisin. Harmi vain, että kouluttaja oli unohtanut tämän muutoksen eikä tullut paikalle. Mutta ei se mitään, minulla oli Papukin autossa, joten ehdin reenata molemmat alle tunnissa.

Suti

Olen alkanut harjoitella Sutin kanssa jääviä liikkeitä. Liikkeestä maahan meno onnistuu. Toki palkkaan tietysti vielä heti, kun menee maahan. Liikkeestä seisomista vasta harjoitellaan, että hoksaisi, mitä pitää tehdä. Jos huudan "Oota"-käskyn kuten Papulle, Suti istuu. Mun täytyy varmaan alkaa käyttää sille "Seiso"-käskyä. Lelun tai makupalan heittäminen käskyn kanssa samaan aikaan tuntuisi myös toimivan Sutilla.

Kun saadaan jäävät liikkeet ja estehyppy vielä sujumaan ja paikallamakuu varmaksi, ollaan kisavalmiita. Kisaikään on nyt enää kaksi kuukautta aikaa. Tuskin tosin joulukuussa mihinkään kokeisiin mennään, mutta jos keväämmällä jo oltaisiin valmiita. TOSIN yksi mutta tähän meidän toko-uraan näyttäisi tulevan: agility. Olen ottanut Sutin kanssa kotipihassa puun ja tolppien kiertoja ja tehnyt samalla ohjausharjoituksia ja testasin opittua tänään toko-hypyllä. Hitto, tuo koira on taitava!! Siitä tulee vielä pirun kova agilityssa, jos vain itse osaan sitä ohjata. Niin, että toivottavasti jaksan vielä panostaa tokoon sitten, kun agility taas vie mennessään. Sutilla on kyllä lahjoja siinäkin, että eiköhän kuitenkin yritetä molemmissa kehittyä.

Ja semmoinen homma mietityttää myös, että mitenkähän tapaturma-altis tuo ipana on, kun on niin kova koheltamaan ja hyppimään? Pakko huolehtia hyvästä lihaskunnosta ja tehdä lämmittelyt huolellisesti, ettei pääse lihakset revähtämään. Mutta miten kontrolloida ulkona märällä nurmikolla kouhottavaa kakaraa? Tänään Suti hyppäsi päin auton takaovea :/ Ravisti vain vähän itseään sen jälkeen... Toissa päivänä se oli juossut perässäni kodinhoitohuoneeseen ja törmäsi oveen...

Papu

Papun kanssa tein kaikki AVO:n liikkeet. Kaikki meni taas ihan ok. Harjoituksen vaikeus oli ehkä siinä, että paikka oli sille kohtalaisen uusi, maa oli märkä ja samaan aikaan lähistöllä reenasi toinen koira. Se oli kuitenkin innokas ja teki liikkeet ja sehän se meille on tärkeintä tällä hetkellä.

Jojo

Samu alkoi eilen tehdä temppuja Jojon kanssa. Tänään se teetti kaikilla koirilla jotain, mutta erityisesti Jojon kanssa :) Jojo tekee yllättävän hyvin osaamansa temput Samunkin kanssa. Samu on vielä liian nopea liikkeissään ja hidas palkkaamisessa, mutta Jojo kestää sitä ihan hyvin. Samu meni temppuilun jälkeen istumaan sohvalle, Jojo makasi lattialla ja katsoi Samua, joka lähti yhtäkkiä hakemaan keittiöstä lisää evästä, jonka antoi Jojolle, "kun se oli siinä niin hienosti". :D Taitaa olla tulossa hyvä harjoittelupari :)

Suti näytti myös olevan tosi innokas tekemään Samun pyynnöstä jotain, mutta kun se ei oikein ymmärrä Samun ohjeita ja Samu ei malta vielä ohjata kunnolla, Samu turhautuu Sutiin. Papukin suostui jo istumaan Samun käskystä, vaikka muuten se vain yritti viedä makupalan Samun kädestä. Edelliskerrallahan Papu ei ymmärtänyt yhtään, mitä Samu yritti saada sen tekemään. Yllättävää oli kuitenkin tuo kurittomuus ja kädesta varastaminen... Mutta Sutin ja Papun kanssa Samun ei vielä tarvikaan paljoa touhuta. Hienointa on, että se järjestää vähän ohjelmaa Jojolle ja oppii siinä itse samalla.

Puutarhahommia

Eilen oli kaunis päivä ja teimmekin paljon remontti- ja puutarhahommia. Koirat kulkivat tietysti koko päivän mukana ja Jojo olikin jossakin vaiheessa masentuneen näköinen: "eikö voitaisi mennä jo sisälle?" Tyhjensin kompostin, jossa tietysti nuo kaksi p-an syöjää oli mukana, eli Suti ja Jojo. Jojo ehti ahmia perustamaltani perunamaan alulta jonkun verran kompostimultaa ja sehän tarkoitti sitä, että se hyppäsi illan ja yön pihalla...

Pienimme myös tontilla olleet puunrungot pätkiksi ja laitoimme katokseen kuivumaan. Siihen osallistui tietysti kaikki! Jojo oli loukkaantunut, kun moottorisahasta lensi purua sen päälle. Ei väistänyt kuin sen verran, ettei puru enää osunut. Moottorisahan ääni ei häirinnyt mitenkään Sutiakaan. Kaipa tuo ottaa mallia muista ja onhan se itsekin niin rohkea. Se kävi välillä painimassa Papun kanssa tai sitten ottivat juoksukilpailut. Suti on huvittava, kun se vaanii jostain piilosta Papua ja jomman kumman liikahduksesta juostaan hännät suorina (tai siis Suti juoksee, Papun häntähän ei taivu peräsimeksi). Sitten taas painitaan. Papu tykkää Sutista tosi paljon!

Siivottiin myös Samun ulkolelut leikkimökkiin talvisuojaan. Enää trampoliini pitäisi kasata, mutta Samu käyttää sitä vielä kauniina päivinä ja sateisina sitä on ikävä mennä purkamaan. Joten odotamme vielä vähän aikaa sen purkamisen kanssa.

Illalla koko sakki oli tyytyväisiä ja väsyneitä :)

Vaihdoimme Primeran pakettiautoon, joka on muutettu henkilöautoksi. Siinä olisi ollut kolme penkkiriviä, mutta takimmainen poistettiin heti, jotta sinne jäi hyvä tila koirien häkeille. Se on myös diesel, mikä on ehdoton meidän tämän hetken autolle, koska kilometrejä tulee niin paljon. Sillä on myös hyvä ajaa eikä ole ihan mopokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti