lauantai 5. syyskuuta 2009

Agilityn yksilöpiirinmestaruuskisat

Tänään kisasin Papun kanssa agilityn yksilöpiirinmestaruuskisoissa. Tavoitteena oli parantaa viime vuoden sijoitusta, joka oli 15:s. Ekan radan jälkeen olimme sijalla 13, lopullisista tuloksista ei ole tietoa, kun jouduin lähtemään kotiin heti minien jälkeen.

Aamulla ylös klo 6.30 (Samu oli tietysti juuri tänään nukkunut 9:ään!). Koirat metsälenkille. Kova tuuli, joten päätin pistää paksummat housut jalkaan. Otin kuitenkin sortsit mukaan (onneksi, sillä kisapaikalla tyyntyi ja tuli suorastaan kuuma). Olin kisapaikalla aikatauluni mukaisesti noin 45min ennen rataantutustumista. Kävin ilmoittautumassa ja vessassa, minkä jälkeen lähdin kävelyttämään Papua. Lämmittely kesti noin 20min. Meidän vuoromme oli loppupäässä, joten jätin spurtit vasta rataantutumisen jälkeiseen lämmittelyyn. Spurttien jälkeen hyppyytin Papua muutaman kerran kahdella hyppyesteellä yksinkertaista suoraa linjaa. Sain sen hyvin karkaamaan esteelle. Lähempänä meidän vuoroamme heittelin Papulle karvahiirtä. Nämä samat rituaalit tein myös ennen agilityrataa.

Hyppyrata vaikutti haastavalta ja sisälsi paljon takaakiertoja ja tyrkkyputkia. Lähdin radalle itsevarmasti, oli mahtavaa päästä testaamaan taitojamme ja se tuntui hienolta! Papu lähti matkaan hyvin, luki 2-esteen takana olleen putken pään ja meinasi mennä sinne, mutta sain onneksi pelastettua. Siinä kuitenkin tuli turhaa kaarrosta ja siten yliaikaa. Koko rata meni hienosti ennen toiseksi viimeistä estettä, jolle olin sijoittunut väärin. Papu tuli perässäni melkein esteen ohi. Kun yritin saada sen hyppäämään renkaan, se teki parhaansa, mutta joutui hyppäämään sivusta. Korjaus ja maaliin. Yliaikainen vitonen omasta virheestäni. Vauhti oli kuitenkin ihan hyvä eikä Papu teputtanut ennen hyppyjä yhtään vaan hyppäsi ne kuten pitää. Olin tosi tyytyväinen!

Agilityrata vaikutti jouhevammalta, mutta oli silläkin ansoja. Tällekin radalle lähdin hyvillä mielin, ei jännittänyt vaan mahassa kutisi miellyttävä into radalle. Tällä radalla Papu osoitti osaavansa lukea rataa ja haluavansa seuraavalle esteelle niin paljon, että on valmis jättämään edellisen esteen kesken! Se meinaan jätti pujottelussa viimeisen välin väliin, kun suuntasi jo edessä olevaan putkeen. Ehdin onneksi korjata. A:n alastulo onnistui mielestäni nyt hienosti, kuten olen sitä harjoitellutkin. Takaakierrot ja minua jännittänyt tyrkyllä ollut A onnistuivat, Papu juoksi oikein puomille, vaikka minä ohjasin sitä toiseen suuntaan (osaa lukea rataa!). Mutta puomin alastulon Papu pomppasi, kun meinasi jo rynnätä (ennen minua!) edessä olevaan putkeen. Sinne ei kuitenkaan ollut matka, vaan vasemmalle hyppysarjalle, joka oli myös loppusuora. Sain vedettyä Papun mukaan ja kyllähän se sitten pinkoikin koko loppumatkan! :) 10 ja yliaikaa.

Ihan mieletön fiilis!! Oli kyllä ihan pirun hauskaa!

Huomenna sitten joukkuekisaan ja ensi viikonloppuna Nokialla 4 starttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti