maanantai 8. kesäkuuta 2009

Tokoa

Jäljen vanhetessa otin Papun kanssa tokoa. Harjoittelimme ALOn liikkeitä. Lähinnä sitä, että palkkasin kehuilla ja namikipolla vaihtelevasti, kesken liikkeen tai useamman liikkeen jälkeen. Papu oli osittain muissa maailmoissa: sen nenä kävi koko ajan eikä se meinannut jaksaa keskittyä. Palkkasin kuitenkin samantien keskittymisestä ja vaadin tekemään kunnolla. Rinnalle palatessani keskityin siihen, etten katsonut koiraa ennen istu-käskyn antamista. Katsoin vain eteenpäin seisoessani jo rinnalla. Näin en painostanut sitä istumaan ennen käskyä.

Liikkeestä maahan meno onnistui heti hienosti.

Luoksetulo onnistui samalla tavalla kuin kokeessakin: perusasento oli vino. Korjasin asennon ennen kehuja. Otimme sen pari kertaa.

Liikkeestä seisomisen ongelmahan meillä on ollut ennakointi. Nyt seurautin pitemmästi, jos alkoi jätättää ja vaihtelin matkaa, milloin annoin käskyn. Pysähtyi hyvin. Vapautin namikipolle ennen rinnalle palaamista.

Estehyppy ei meinannut jostain syystä onnistua nyt ollenkaan. Ehkä lähellä oleva namikippo häiritsi keskittymistä?? Sain lopulta pari hyvää liikettä, joten lopetimme siihen.

Paikallamakuussa Papu lähti samantien perääni. Menimme takaisin ja käskin maahan. Ei mennyt. Vasta toinen käsky tehosi :( Huomasin myös, etten voi harjoitella Papun kanssa maahan-istu-maahan-istu -harjoitusta, koska se oppii pomppimaan edestakaisin. Nyt on harjoiteltava maahanmenoa niin, ettei siihen liity muita käskyjä, eli yhtäkkiä käsky ja sitten jatketaan jotain muuta muina miehinä (toivottavasti osasin selittää mitä tarkoitin...). Kun se sitten toisella yrittämällä meni maahan ja pysyi siinä, pysyi se siinä sitten hamaan tappiin asti. Liikuin ja menin piiloon, kävin luona ja menin pois uudelleen ja koira pysyi :) Kun vain saisin sen toimimaan oikein heti ekalla kerralla!!

Huomenna voisi harjoitella taas ruutua ja vaikka noutoa.

2 kommenttia:

  1. Heippa. Lisäsin muuten Ronjan blogiin linkin tänne teidän blogiinne. Näin pääsen itsekkin helposti kurkkimaan kuulumisianne. :)

    Meillä on tulossa loe-toko päivä heinäkuun alussa. Meillä siellä myös ruutua ja noutoa. Ihan outoja käsitteitä meille. Vinkkaatko vähän miten olette aloittaneet näiden opettelun? Sulla on mun sähköpostiosoite, jos ehdit vastailla.

    Mahtavaa, että papu on jo entisellään, siis vatsataudista selvinnyt. huomenna nähtäneen jälkitreeneissä?

    katja ja ronja

    VastaaPoista
  2. Katjalle vastattu sähköpostilla

    VastaaPoista