torstai 23. huhtikuuta 2009

Viikko hurahtanut nopeasti

Nyt on jo torstai! Kyllä on viikko hurahtanut taas nopeasti.

Samu oppi maanantaina sanomaan "mummu"! Enää isi puuttuu sanastosta, kun Jojokin alkoi kuulua viime lauantaina. Soitimme heti mummulle ja Samu sai itse kertoa mitä on oppinut :)

Olen käynyt metsälenkillä joka ilta koko viikon. Papu tarjoaa koko ajan kiville kiipeilyä ja on huvittavaa seurata, kun se hyppii kiveltä toiselle polun vieressä, kun yrittää saada minulta makupaloja tai kehuja. Toki kehunkin sitä välillä ilmankin, mutta kun käsken sen kiivetä, sitten tietysti tulee isot kehut ja namit.

Tiistaina reenasin Papun kanssa lenkin jälkeen kotipihassa tokoa. Otin liikkeestä maahan menoa, seuraamista ja paikallamakuuta ja lopuksi pari reipasta luoksetuloa, jossa avitin rinnalle tulossa. Ihan ok suoritus, kun ottaa huomioon, että häiriötä oli tosi paljon...

Tänään kävin Mouhijärvellä reenaamassa pitkästä aikaa. Samu oli tietysti mukana, kun aamulla käytiin. Otin Papun kanssa ensin liikkeestä maahan menoa: toimii! Hyppyä: onnistui ilman makupalaa esteen takana! Paikalla makuuta: onnistui, vaikka Samu touhusi lähellä, agilityesteet olivat vieressä ja kävin keräämässä Samun leluja välillä! Ei otettu siis montaa toistoa, koska kaikki tuntui onnistuvan kerrasta. Ettei kyllästytä.

Otin Jojon autosta ja tein sen kanssa vähän agilitya. Harjoittelimme putken kauimpaan päähän menoa niin, että seison itse melkein ulostulopäässä. Lisäksi otimme keppejä osana rataa. Johan on alkanut sekin onnistua! Olin Jojosta tosi ylpeä!

Papun kanssa harjoittelin keppejä niin, että hyppyeste jäi meidän väliin. Onnistui pari kertaa, sitten se alkoi tulla puolessa välissä (=hypyn kohdalla) pois. Lisäksi otimme myös putken kauimpaan päähän lähetystä. Onnistui paljon paremmin kuin Jojolla! Haluan Papulle lisää nopeutta alastulokontakteille. Aloin harjoitella sitä A:lla niin, että kun Papu on tullut harjan yli, huudan "alas!" ja pidän makupalaa kädessäni ihan maantasalla. Papu ainakin tuli reippaammin alas kuin jos seison esteen vierellä. Toivotaan parasta ja jatketaan reenaamista ;)

Illalla lähdin Teivoon vetämään pentukurssia ja otin koirat mukaan. Ennen tunnin alkua halusin hyödyntää koiralle oudon paikan ja otin Papun kanssa seuraamista, liikkeestä maahan menoa (onnistui ekalla käskyllä!) ja toiseen suuntaan palatessamme liikkeestä seisomista (onnistui vaikka juuri oli otettu maahanmenoa!). Eiköhän tämä tästä!

Pentukurssi meni mielestäni hyvin, vaikka sitä alkuun jännitinkin... Toivottavasti osasin vastata kurssilaisten kysymyksiin niin, että saavat niistä apuakin.

Ikaalisten toko-kokeen aikataulu on tullut. Alokasluokka on vuorossa vasta klo 14. Toivotaan, ettei ole kovin kuuma päivä :/ Lisäksi toivotaan, ettei ohjaaja ole ihan horkassa ja siten pilaa hyvin toimivan koiran suoritusta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti