maanantai 13. huhtikuuta 2009

Pitkästä aikaa!

Eipä ole tullut kirjoiteltua, vaikka paljon on tapahtunutkin... Yritetään nyt uudestaan.

Olen ollut koko alkuvuoden lomautettuna joka toisen viikon ja nyt alkaa neljän viikon lomautus. Sitten ollaan taas viikko töissä ja taas lomaillaan... Ainakin näillä näkymin. Onpahan ainakin aikaa harrastaa ja olla Samun kanssa ihan rauhassa.

Olemme reenanneet Papun kanssa lähinnä tokoa koko talvi. Ilmoittauduin kahteen toko-kokeeseen toukokuussa, Ikaalisiin ja Pirkkalaan. Suunnitelmissa ilmoittautua myös Tamskin kokeeseen. On antanut vähän reenimotivaatiota, kun ilmoittautuu kokeeseen, johon tähdätä! Kävimme tammikuun lopussa Maria Aaltosen toko-koulutuksessa Mouhijärvellä ja siitä sitten innostuin lopullisesti :) Tämä koulutus poiki myös sen, että hankin Marian hallille kuukausiavaimen, joten olemme käyneet hallilla reenaamassa ja pitämässä hauskaa!

Tänä aamuna kävimme jälleen Mouhijärvellä. Otin ensin Papun kanssa tokoa. Olen opettanut sille jääviin liikkeisiin omia vihjeitä, jotta se tietäisi, mikä on seuraava liike. Alkaa se pikkuhiljaa sujua. Seuraamiseen sain taas vanhan innon päälle, kun aloin palkata tiuhempaan. Myös perusasentoa harjoittelimme yhdellä reenikerralla ja sain siihenkin varmuutta ja nopeutta. Nyt asento on jo parempi. Hyppy on kuitenkin se, minkä takia halusin avaimen hallille. Hyppy onnistuu jo ilman palkkaa esteen takana ja Papu siirtyy hienosti seisomaan esteen taakse. Se, mitä nyt harjoitellaan on, että saan Papun pysymään seisomassa siihen asti kunnes seison suorassa sen vieressä. Se meinaa istua heti kun olen sen rinnalla. Harjoittelemme tätä sekä esteen kanssa että liikkeestä seisomisen yhteydessä.

Hallissa oli esteet valmiina, joten otin Papun kanssa myös agilitya samantien. Se kun jo lopetettuamme kirmasi esteiden sekaan ja suoritti putken ilman minkäänlaista ohjausta!! Se on oikeasti kova juttu! Ohjelmassa oli perushöntsäilyt, eli pujottelua, putkeen menoa takaaleikkauksella, keinua jne. Radalla oli valmiina esteet niin, että puomin vieressä oli kolme hyppyä niin, ettei niiden välissä sopinut ohjaaja juoksemaan. Harjoittelimme niin, että menimme puomin päähän, "heitin" Papun hypylle ja lähdin juoksemaan takaisin samalla puolella puomia kuin tullessa, saamaan aikaan Papu hyppi esteitä toisella puolella puomia. Hienosti meni ja Papulla oli tosi kova vauhtikin! Kyllä se on sitten taitava koira :) Olen alkanut palkata Papua kuljettamalla makupalaa kädessäni sen edessä niin, että se joutuu tosissaan jahtaamaan kättäni. Into on kasvanut.

Aikamme reenattuamme vaihdoin koiria: Papu autoon ja Jojo halliin. Jojon kanssa olen vain pitänyt hauskaa enkä ole vaatinut siltä juuri minkäänlaista tottelevaisuutta. Se on tehonnut, koska näin olen saanut siitä kuuliaisemman koiran kuin komentelutekniikalla! Se on suorittanut joitakin esteitä ja sitten on leikitty vinkulelulla. Kepit menee lähes joka kerta virheettä ja todella vauhdikkaasti! Kokeilin Jojon kanssa samaa puomi-hyppy-sarjaa kuin Papun kanssa. Vaikka Jojo on ennen tuntunut osaavan lukea rataa paremmin, tämä oli sille vaikeampi harjoitus kuin Papulle. Muutama harjoituksen jälkeen se kuitenkin onnistui siltäkin! Lopuksi seurautin sitä ja tein käännöksissä edessä leikkauksia tai valsseja.

Tämä päivä onkin ollut mukavan aktiivinen. Kävimme iltapäivällä tunnin metsälenkillä ja nyt lähdemme vielä ajamaan verijäljen.

Samu oli mukana tekemässä jälkeä ja oli oma tomera itsensä, äitin pikkuapulainen :) Sanoja tulee koko ajan enemmän, mutta kun kaikkea ei vielä ymmärretä, meinaa Pikku-Jäbä turhautua ja kiukunpuuskista olemmekin saaneet viime aikoina "kärsiä" päivittäin.

Nyt Samu iltapesulle ja sitten verijäljen ajoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti